vedúci vedecký pracovník
MVDr. Andrea Lauková, CSc.
Medzinárodné
Aktuálne
- Zabezpečenie nezávadnosti mäsa poľovnej zveri v reťazci "z lesa po vidličku"Program: COSTDoba trvania: 29. 9. 2023 – 28. 9. 2027
- Zvýšenie biosekurity v živočíšnej produkcii zvyšovaním povedomia a metód biokontroly pre redukciu rizík vzniku a šírenia infekčných ochorení.Program: COSTDoba trvania: 21. 10. 2021 – 20. 10. 2025
Ukončené
- Bakteriocíny a ich prospešnosť pri redukcii nežiaducich, biofilm-produkujúcich baktérií z potravín a z prostredia ich výrobyProgram: Bilaterálne - inéDoba trvania: 1. 1. 2019 – 31. 12. 2022
- Prospešnosť aplikácie bakteriocínov v diéte koníProgram: Medziakademická dohoda (MAD)Doba trvania: 1. 1. 2019 – 31. 12. 2022
- Bakteriocíny, bezpečný spôsob redukovania na antibiotiká rezistentné baktérie pre zachovanie zdravého chovu prasiatProgram: Bilaterálne - inéDoba trvania: 15. 2. 2019 – 31. 12. 2021
- Európska sieť pre spoluprácu v oblasti faktorov ovplyvňujúcich mikrobiálnu rovnováhu gastrointestinálneho traktu prasiat a jej význam pre zdravie prasiatProgram: COSTDoba trvania: 31. 10. 2014 – 30. 10. 2018
- Identifikácia mechanizmov antibakteriálneho a imunomodulujúceho účinku probiotických kmeňov a cytokínov v podmienkach infekčno-zápalových ochoreníProgram: Bilaterálne - inéDoba trvania: 1. 10. 2014 – 31. 12. 2015
- Európska sieť pre výskum gastrointestinálneho zdraviaProgram: European Science Foundation (ESF)Doba trvania: 1. 5. 2010 – 31. 10. 2014
Národné
Aktuálne
- Metóda pre hodnotenie mikrobiologickej kvality surového kozieho mlieka a aplikácia autochtónnych kyslomliečnych baktérií pri spracovaní nebovinných mliekProgram: APVVDoba trvania: 1. 7. 2021 – 30. 6. 2025
- Bakteriocíny a ich využitie na redukciu nežiaducej mikrobioty v chove zvieratProgram: VEGADoba trvania: 1. 1. 2021 – 31. 12. 2024
Ukončené
- Funkčné potraviny na báze kozieho mlieka a ich prospešnosť pre zdravieProgram: APVVDoba trvania: 1. 8. 2018 – 31. 7. 2022
- Bioaktívne substancie, ich význam a využitie pre zdravie zvieratProgram: VEGADoba trvania: 1. 1. 2017 – 31. 12. 2020
- Firmicutes, ich vlastnosti a využitie pre zdravie zvieratProgram: VEGADoba trvania: 1. 1. 2016 – 31. 12. 2019
- Bakteriocíny produkované probiotickými kmeňmi Firmicutes a ich využitie pre zdravie potravinových zvieratProgram: VEGADoba trvania: 1. 1. 2014 – 31. 12. 2016
- Výskyt a význam rodu Bifidobacterium u psovProgram: VEGADoba trvania: 1. 1. 2013 – 31. 12. 2015
- Probiotické mikroorganizmy a regulácia cytokínovej odpovede v prevencii imunopatologických zmien počas črevných bakteriálnych infekcií u hydinyProgram: APVVDoba trvania: 1. 7. 2012 – 31. 10. 2015
- Bakteriocín-produkujúce mikrobiota, ich bakteriocíny a zdravie hydinyProgram: VEGADoba trvania: 1. 1. 2011 – 31. 12. 2013
- Naturálne substancie a ich využitie pre zdravý chov psovProgram: VEGADoba trvania: 1. 1. 2009 – 31. 12. 2011
- Enzybiotiká - molekulárny dizajn nových antibakteriálnych látok degradujúcich bunkovú stenu Gram-pozitívnych kokovProgram: APVVDoba trvania: 1. 6. 2008 – 31. 12. 2010
- Naturálne substancie a ich vplyv na fyziologický stav a zdravie zvieratProgram: VEGADoba trvania: 1. 1. 2008 – 31. 12. 2010
- Nové bakteriocinogénne probiotiká a prebiotiká a ich využitie na dosiahnutie zdravšieho chovu králikovProgram: APVVDoba trvania: 1. 2. 2009 – 31. 12. 2010
- Probiotické baktérie a ich úloha pri ovplyvňovaní črevného ekosystému a stimulácii imunitnej odpovede u hydiny pri salmonelózeProgram: VEGADoba trvania: 1. 1. 2008 – 31. 12. 2010
- Produkcia konjugovanej linolovej kyseliny ovplyvňovaním diét u prežúvavcovProgram: APVVDoba trvania: 1. 6. 2008 – 31. 12. 2010